Εκθέσεις

2010, 3 Ιουλίου
Μυρτιά, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη 
Νέα Μόνιμη Έκθεση

Το 2009, το Μουσείο ολοκλήρωσε τη ριζική ανακαίνισή του, με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου πολιτισμού. Αναμορφωμένες αίθουσες, καινούργια εκθέματα και σύγχρονος τρόπος παρουσίασης είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την καινούργια εικόνα του Μουσείου. Η Νέα Μόνιμη Έκθεση εγκαινιάστηκε στις 3 Ιουλίου 2010.


2008, 6 Δεκεμβρίου
Αθήνα, Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)
Ημερίδα-Έκθεση "Ο Τελευταίος Πειρασμός και οι μεταμορφώσεις του"

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την Ίδρυσή του, διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα Τελευταίος Πειρασμός και οι μεταμορφώσεις του" στις 6 Δεκεμβρίου 2008, Ελληνοαμερικανική Ένωση. Παράλληλα λειτούργησε Έκθεση αρχειακού υλικού από τις Συλλογές του Μουσείου με το ίδιο θέμα. 
Επιμέλεια Έκθεσης: Αντώνης Λεβέντης.


2008, 26 Οκτωβρίου-26 Νοεμβρίου
Ηράκλειο, Πύλη Βιτούρι (Βίγλα)
Έκθεση "Καζαντζάκης - Ανεμογιάννης, η συνάντηση"


Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την Ίδρυσή του και θέλοντας να τιμήσει τον ιδρυτή του, σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιώργο Ανεμογιάννη, διοργάνωσε Έκθεση με θέμα "Καζαντζάκης-Ανεμογιάννης, η συνάντηση", από 26 Οκτωβρίου έως 26 Νοεμβρίου 2008, στο Ηράκλειο, Πύλη Βιτούρι (Βίγλα).
Επιμέλεια Έκθεσης: Αντώνης Λεβέντης.


2007, 2-10 Φεβρουαρίου
Θεσσαλονίκη, Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Έκθεση, «Γνωριμία με τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη».

Η έκθεση οργανώθηκε από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη σε συνεργασία με την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας και το Παράρτημα Μακεδονίας της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα.
Επιμέλεια Έκθεσης: Αντώνης Λεβέντης


2005, 9 - 24 Ιουνίου
Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
Έκθεση,
«Το Χρονικό μιας Δημιουργίας. Από το Μυθιστόρημα Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται στην Όπερα Greek Passion».

Η έκθεση οργανώθηκε από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη με αφορμή την πρώτη ελληνική παραγωγή της όπερας Ελληνικά Πάθη, του Τσέχου συνθέτη Bohuslav Martinu.
Επιμέλεια Έκθεσης: Αντώνης Λεβέντης

 

 

print
Like Us on Facebook