Συμμετοχές σε άλλες εκδηλώσεις

2013, 19 και 20 Απριλίου
Κύπρος, Λευκωσία και Λεμεσός, Βιβλιοπωλείο Rivergate Centre και Πολιτιστικό Κέντρο Τράπεζας Κύπου
Εκδηλώσεις για τα 130 χρόνια από τη γέννηση του ΝΚ

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 130 χρόνων από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη, των 25 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και των 30 χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου Καζαντζάκη, το Τμήμα Κύπρου της ΔΕΦΝΚ οργάνωσε εκδηλώσεις στη Λευκωσία, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Rivergate Centre, και στη Λεμεσό, με τη συνδιοργάνωση των Εκδόσεων Αναζητήσεις. Στις εκδηλώσεις παρουσιάστηκε το Μουσείο, οι συλλογές και οι δράσεις του με την εισήγηση "Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη: 30 χρόνια μετά".    


2012, 23 Μαϊου
Αθήνα, Σπίτι της Κύπρου
Τρία νέα μουσεία, σε νησιά, «μιλούν» για το θέατρο, τη λογοτεχνία και τα εικαστικά

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Σπίτι της Κύπρου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), παρουσίασε τρία νέα μουσεία στην Κύπρο και την Ελλάδα: το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, το Νέο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στην Κρήτη και το Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη στην Τήνο.  

Δείτε την πρόσκληση εδώ...


2011, 4-5 Ιουνίου
¶γιος Νικόλαος
2ο Παιδικό Φεστιβάλ

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Παιδικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με εκπαιδευτικές δράσεις, παράσταση κουκλοθέατρου και προβολή παιδικού ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Καζαντζάκη.


2007, 6 Ιουνίου
Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μπίλλη
Ομιλία, προβολή ντοκιμαντέρ "Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957", παρουσίαση του Μουσείου και των δραστηριοτήτων του.

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ΙΖ΄ Πνευματικού Μαίου, πραγματοποίησαν εκδήλωση-αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη.


2007, 1-17 Ιουνίου
26ο Φεστιβάλ Βιβλίου, Παραλία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη
Έκθεση μεγαλοπανώ (banners) με θέμα "Νίκος Καζαντζάκης, η Ζωή και το Έργο", έκθεση ελληνικών και ξένων εκδόσεων των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και εκδόσεων του Ιδρύματος "Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη".

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη συμμετείχε για πρώτη φορά στο 26ο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.


2007, 11 Μαίου
Ξενοδοχείο "Κιέριον", Καρδίτσα
Έκθεση μεγαλοπανώ (banners) με θέμα "Νίκος Καζαντζάκης, η Ζωή και το Έργο", προβολή ντοκιμαντέρ "Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957", παρουσίαση του Μουσείου και των δραστηριοτήτων του, ομιλία.

Ο Σύλλογος Κρητών Ν. Καρδίτσας, με συνδιοργανωτές τη Διεθνή Εταιρία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας - ΔΕΤΑΚ, πραγματοποίησαν εκδήλωση-αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη.


2007, 16 Απριλίου
Δήμος Αθηναίων, Τεχνόπολις
Έκθεση μεγαλοπανώ (banners) με θέμα "Νίκος Καζαντζάκης, η Ζωή και το Έργο", προβολή ντοκιμαντέρ "Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957".

Η Παγκρήτιος Ένωσις, με τη συμμετοχή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, οργάνωσε εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Νίκο Καζαντζάκη.


2007, 18 Μαρτίου
Δήμος Τεμένους, Προφήτης Ηλίας, Πολύκεντρο Νεολαίας
Έκθεση αρχειακού υλικού με θέμα "Νικηφόρος Φωκάς", προβολή ντοκιμαντέρ "Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957".

Ο Δήμος Τεμένους, η Διεθνής Εταιρία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη με τη συμμετοχή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη οργάνωσαν εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Νίκο Καζαντζάκη.


2007, 12 Μαρτίου
Λεχαινά Ηλείας, Δημαρχείο
Ομιλίες, έκθεση φωτογραφικού υλικού, προβολή ντοκιμαντέρ "Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957".

Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Λεχαινών, ο Δήμος Λεχαινών-Πολιτιστικό Κέντρο και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη οργάνωσαν εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Νίκο Καζαντζάκη.


2007, 26 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου
Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Aίθουσα Yehudi Menuhin
Έκθεση φωτογραφικού υλικού, προβολή ντοκιμαντέρ "Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957".

Το Μουσείο υποστήριξε με το υλικό του την τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη που διοργάνωσε στην έδρα της Ε.Ε. ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης.

 

print
Like Us on Facebook