Συμμετοχές σε άλλα συνέδρια

2013, 18 Φεβρουαρίου
Λονδίνο, Hellenic Centre
Συνέδριο με θέμα "Νίκος Καζαντζάκης (1883-1957): Το φωτεινό μεσοδιάστημα"

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου για τον ΝΚ που συνδιοργάνωσαν οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας και το Γραφείο Εκπαίδευσης της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την ευκαιρία της 130ής επετείου από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι συλλογές και οι δράσεις του Μουσείου.  


2012, 7 Μαϊου
Πεκίνο, Ελληνική Πρεσβεία, Αίθουσα "Όμηρος"
Ημερίδα για τον Νίκο Καζαντζάκη

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη συμμετείχε στις εργασίες της ημερίδας για τον ΝΚ που συνδιοργάνωσαν η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Πεκίνο και η Διεθνής Εταιρία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, με την ευκαιρία της 40ής επετείου από την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας, καθώς και της 55ης επετείου από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι συλλογές και οι δράσεις του Μουσείου, έγινε έκθεση υλικού και προβολή βίντεο για τη ζωή και το έργο του ΝΚ στα κινεζικά.  

Δείτε το δελτίο Τύπου εδώ...


2011, 25 Ιουνίου
Σκιάθος, Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι
Ημερίδα με θέμα «Μουσεία Λογοτεχνών: Συνάντηση στο Σπίτι-Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο»

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη συμμετείχε στις εργασίες της ημερίδας που οργάνωσαν ο Σύλλογος Μουσειοπαιδαγωγών Ελλάδας, ο Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι-Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στην ημερίδα έγινε παρουσίαση του Μουσείου και των δραστηριοτήτων του, με την εισήγηση «Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, μια κιβωτός μνήμης, γνώσης και ψαχαγωγίας».

print
Like Us on Facebook