Δείτε Επίσης

Χάρτης πρόσβασης

Χάρτης πρόσβασης
Πρόσβαση

Το Μουσείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού Μυρτιά (Βαρβάροι), σε απόσταση 15 χιλιομέτρων νότια της πόλης του Ηρακλείου, στην ενδοχώρα της άλλοτε επαρχίας Πεδιάδας, σήμερα στην περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Πώς μπορείτε να φτάσετε στο Μουσείο:

Με αυτοκίνητο

Όσοι διαθέτετε δικό σας μεταφορικό μέσο μπορείτε να φτάσετε στη Μυρτιά με δύο τρόπους:

  • Η πιο σύντομη διαδρομή είναι να ακολουθήσετε την εθνική οδό που οδηγεί ανατολικά του Ηρακλείου προς ¶γιο Νικόλαο και στο ύψος της Νέας Αλικαρνασού αφού βγείτε από τη νότια έξοδο του κόμβου, (δίπλα από τη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου) ακολουθείτε τη νέα οδό προς Βιάννο. Στον κόμβο προς Σκαλάνι, όπου βρίσκονται οι φωτεινοί σηματοδότες, στρίβετε αριστερά και μέσα από το χωριό Σκαλάνι αμέσως δεξιά (υπάρχει σήμανση για το Μουσείο), στο δρόμο που σας οδηγεί απευθείας (μετά από 4 χλμ.) στο χωριό Μυρτιά.
  • Στη δεύτερη διαδρομή, μέσα από την πόλη του Ηρακλείου ακολουθείτε το δρόμο προς Κνωσό, όπου φτάνετε μετά από 5 χλμ.. Mετά από 2 χλμ. περίπου, στρίβετε αριστερά για Σκαλάνι, όπου μέσα από τον οικισμό, ακολουθώντας τη σήμανση, στρίβετε δεξιά για Μυρτιά.

 

Με λεωφορείο

Για όσους δε διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο, υπάρχει το λεωφορείο της γραμμής του Κ.Τ.Ε.Λ. που αναχωρεί από το λιμάνι του Ηρακλείου. Τις ώρες δρομολογίων προς Μυρτιά μπορείτε να πληροφορηθείτε στα τηλέφωνα (2810) 245020, 245019, 246530 και 255965.

print
Like Us on Facebook