Το Μουσείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού Μυρτιά (Βαρβάροι), σε απόσταση 15 χιλιομέτρων νότια της πόλης του Ηρακλείου, στην ενδοχώρα του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Πώς μπορείτε να φτάσετε στο Μουσείο:

Με αυτοκίνητο

- Όσοι έρχεστε από τη Δυτική Κρήτη ή από το Ηράκλειο μέσω της εθνικής οδού (ΒΟΑΚ) βγαίνετε στη νότια έξοδο του κόμβου προς Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και στρίβετε δεξιά στη νέα οδό προς Βιάννο (Λεωφ. Καζαντζίδη). Στη συνέχεια, στον κόμβο προς Σκαλάνι, όπου βρίσκονται οι φωτεινοί σηματοδότες, στρίβετε αριστερά προς το χωριό Σκαλάνι και ακολουθείτε τη σήμανση του Μουσείου που σας οδηγεί μετά από 5 χλμ. στο χωριό Μυρτιά. 

- Όσοι έρχεσθε μέσα από την πόλη του Ηρακλείου ακολουθείτε το δρόμο προς Κνωσό. Περίπου 2 χλμ. μετά την Κνωσό στρίβετε αριστερά προς Σκαλάνι και ακολουθείτε τη σήμανση του Μουσείου που σας οδηγεί μετά από 5 χλμ. στο χωριό Μυρτιά. 

- Όσοι ξεκινάτε από το λιμένα του Ηρακλείου οδηγείτε επί της λεωφόρου Νεάρχου με κατεύθυνση ανατολική. Στρίβετε δεξιά στους φωτεινούς σηματοδότες προς λεωφόρο Καζαντζίδη. Συνεχίζετε ευθεία για περίπου 9 χλμ. και στον κόμβο προς Σκαλάνι στρίβετε αριστερά προς το χωριό Σκαλάνι και ακολουθείτε τη σήμανση του Μουσείου που σας οδηγεί μετά από 5 χλμ. στο χωριό Μυρτιά. 

- Όσοι έρχεστε από την Ανατολική Κρήτη ή από το αεροδρόμιο μέσω της εθνικής οδού (ΒΟΑΚ) βγαίνετε στη βόρια έξοδο του κόμβου προς Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και στρίβετε δεξιά στη νέα οδό προς Βιάννο (Λεωφ. Καζαντζίδη). Στη συνέχεια, στον κόμβο προς Σκαλάνι, όπου βρίσκονται οι φωτεινοί σηματοδότες, στρίβετε αριστερά προς το χωριό Σκαλάνι και ακολουθείτε τη σήμανση του Μουσείου που σας οδηγεί μετά από 5 χλμ. στο χωριό Μυρτιά. 

- Όσοι έρχεστε από αεροδρόμιο μέσω της πόλης οδηγείτε επί της Λεωφ. Ικάρου αφήνοντας πίσω σας το αεροδρόμιο. Συνεχίζετε ευθεία για περίπου 2 χλμ. και στρίβετε αριστερά  στους φωτεινούς σηματοδότες προς τη Λεωφ. Καζαντζίδη. Συνεχίζετε ευθεία για περίπου 9 χλμ. και στον κόμβο προς Σκαλάνι στρίβετε αριστερά προς το χωριό Σκαλάνι και ακολουθείτε τη σήμανση του Μουσείου που σας οδηγεί μετά από 5 χλμ. στο χωριό Μυρτιά. 

Με δημόσια συγκοινωνία (Κ.Τ.Ε.Λ.)

Η γραμμή του ΚΤΕΛ που εξυπηρετεί για να φτάσετε στο μουσείο είναι αυτή της Ηρακλείου - Καστελλίου με το λεωφορείο να αναχωρεί από τον κεντρικό σταθμό του ΚΤΕΛ στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Κάθε Δευτέρα έως και Παρασκευή με το δρομολόγιο των 13.00 από Ηράκλειο ή των 15.00 από Καστέλλι μπορείτε να έρθετε απ' ευθείας στο χωριό της Μυρτιάς.
Με τα υπόλοιπα δρομολόγια της ίδιας γραμμής, η πλησιέστερη στάση είναι αυτή του χωριού "Κελλιά", 2.5 χιλ. νοτίως της Μυρτιάς.

Πριν προγραμματίσετε την επίσκεψή σας με δημόσια συγκοινωνία στο Μουσείο Ν. Καζαντζάκη συστήνουμε ιδιαιτέρως να επικοινωνήσετε με το ΚΤΕΛ στα τηλέφωνα +302810-245020 ή 246530 ή να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: www.ktelherlas.gr

Με ταξί

Επικοινωνήστε με κάποια εταιρία ταξί της πόλης του Ηρακλείου και προγραμματίστε τη μετάβασή σας στο Μουσείο. Η διαδρομή από το κέντρο του Ηρακλείου διαρκεί περίπου 30’. Το κόστος κυμαίνεται στα 30€ - 40€ ανά διαδρομή.