Α. ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Στο Μουσείο υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα από το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου. Για τις ξεναγήσεις δε υπάρχει ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων, αλλά η κάθε ξενάγηση δε μπορεί να ξεπερνά τον αριθμό των 20 ατόμων. Αν υπάρχει αυξημένη ζήτηση μπορούν να γίνουν διαδοχικές ξεναγήσεις.

Κατά την ξενάγηση οι επισκέπτες ξεναγούνται σε όλους τους χώρους όπου τα αντιπροσωπευτικότερα εκθέματα των συλλογών φωτίζουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του συγγραφέα. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 30' - 40' και προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών. Μετά την ξενάγηση ακολουθεί 20λεπτη οπτικοακουστική προβολή για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Κόστος ξενάγησης: 20€

Β. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Στο Μουσείο υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης σε οικογένειες στα Ελληνικά από τη μουσειοπαιδαγωγό του Μουσείου σχεδιασμένη ειδικά για παιδιά με τους γονείς τους. Η ξενάγηση έχει διαδραστικό χαρακτήρα και τα παιδιά ανακαλύπτουν μέσω του παιχνιδιού τη ζωή και το έργο του Ν. Καζαντζάκη.
Διάρκεια: 30' λεπτά.

Κόστος ξενάγησης: 20€/οικογένεια (εισιτήριο εισόδου συμπεριλαμβάνεται).

Αν επιθυμείτε ξενάγηση, για την καλύτερη οργάνωση της επίσκεψής σας, συστήνουμε να έχετε ενημερώσει το μουσείο 1-2 μέρες πριν την επίσκεψη σας στο 2810 741689 ή στο info@kazantzaki.gr.

Πολυάριθμα γκρούπ που δεν έχουν ενημερώσει τουλάχιστον 2 μέρες νωρίτερα για την άφιξή τους και την επιθυμία τους για ξενάγηση, η πραγματοποίηση της ξενάγησης εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα εκείνης της στιγμής του προσωπικού του μουσείου.