Καλωσόρισμα // 10 χρόνια Νέα Μόνιμη Έκθεση // Τα δικά μας λόγια // Τα δικά σας λόγια // 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Καζαντζάκη

  fb-cover-10-years-b.jpg

  Ταξιδεύοντας... με το Νου

  Οι ιδέες είναι ταξιδευτές. Βιάζουνται να ταξιδέψουν από τον ένα νου στον άλλο και σε κάθε τους λιμάνι σμίγουν κι ερωτεύονται αναμεταξύ τους. Ο συγγραφέας γνωρίζει πως η ιδέα δεν χωρά σε ένα νου, κι αποκτά νόημα και δύναμη μονάχα όταν ταξιδέψει.

  Ο συγγραφέας ζει μέσα στον καθένα από μας.

  Τα καλοκαίρια που πέρασαν, το Μουσείο Καζαντζάκη έγινε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Μαζί ταξιδέψαμε στην Ισπανία, την Αγγλία, τη Ρουσία, την Κίνα και γνωρίσαμε τον κόσμο όπως τον γνώρισε ο Νίκος Καζαντζάκης: μέσα από τους ανθρώπους, τις γλώσσες, την τέχνη τους και τις ιδέες τους. Κι αν οι συνθήκες φέτος μας στερούν τη δυνατότητα να ανταμώσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί, οι ιδέες μας δεν γνωρίζουν από περιορισμούς και σύνορα.

  Έτσι, το φετινό καλοκαίρι, σε συνέχεια των Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας» και γιορτάζοντας 10 χρόνια από τα εγκαίνια της Νέας Μόνιμης Έκθεσης, το Μουσείο Καζαντζάκη σας καλεί να γράψουμε μαζί το δικό μας «Ταξιδεύοντας». Να γεμίσουμε τις σελίδες του με λόγια δικά σας και δικά μας, με εικόνες και μουσική από τα 10 χρόνια δράσεων του Μουσείου. Να ταξιδέψουμε με τις ιδέες μας τον αναγνώστη, όπως ο Καζαντζάκης ταξιδεύει κι εμάς.

  Με το Νου.