Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη σάς προσκαλεί στη διάλεξη του αρχιτέκτονα και ιστορικού τέχνης Κώστα Ν. Καζαμιάκη, με θέμα: «Ο Καστρινός Νίκος Καζαντζάκης και οι Ηρακλειώτες Μενέλαος Παρλαμάς και Στυλιανός Αλεξίου».

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 (26 Οκτωβρίου το 1957 υπήρξε η ημέρα θανάτου του Νίκου Καζαντζάκη),

7.00 μ.μ. στην Αίθουσα «Καστελάκη», Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9).

«Λέξες, λέξες, λέξες»                                      

Τρεις σπουδαίοι Κρητικοί σε μία μυσταγωγική συνάντηση στον «Κήπο των λέξεων».

Η δημιουργία νέων λέξεων, η επαναφορά ξεχασμένων λέξεων, η μελέτη, η ανάλυση, η χρήση και η καταγωγή τους υπήρξε το ίδιο πάθος στις αναζητήσεις αυτών των τριών ανθρώπων του πνεύματος. Κοινό σημείο συνάντησής τους, η ιδέα και η φιλοσοφία που περιέχει και εκφράζει η κάθε λέξη.

Δυο λόγια για τον ομιλητή:

Ο Κώστας Καζαμιάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο και είναι αρχιτέκτονας, ιστορικός αρχιτεκτονικής και ιστορικός  τέχνης. Εργάστηκε επί 40 έτη στην Ακρόπολη της Αθήνας, ενώ από το 2012  παραδίδει μαθήματα και πραγματοποιεί ομιλίες σχετικές με την αρχαία ελληνική τέχνη και αρχιτεκτονική, την τέχνη της Αναγέννησης και την τέχνη του 17ου-20ού αι. Έχει εκδώσει βιβλία, έχει γράψει μελέτες και άρθρα για την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική και τέχνη, ενώ κείμενα και σχέδιά του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, εφημερίδες και περιοδικά τέχνης. Έχει κάνει διαλέξεις και έχει γράψει για καλλιτέχνες όπως ο Α. Τζιακομέτι, Γ. Τσαρούχης, Α. Φασιανός, Κ. Ρόκος κ.ά.

Δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης εδώ...