Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη θρηνεί για τον ξαφνικό χαμό του Γιώργου Γραμματικάκη, ενός από τους τελευταίους σύγχρονους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας. 


Ο Γιώργος Γραμματικάκης κόσμησε το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου την περίοδο 2007-2011, αφιερώνοντας σε αυτό το φως του, το φως που τόσο επίμονα μελέτησε και αγάπησε. 


Είναι συνδεδεμένος με την ριζική ανακαίνιση του Μουσείου το 2010 και στη σύγχρονη εκθεσιακή του μορφή αλλά και με τη στροφή του Μουσείου σε  εκδηλώσεις μεγάλης εξωστρέφειάς, που ενίσχυσαν την παγκόσμια ακτινοβολία του. Ο Γιώργος Γραμματικάκης δεν σταμάτησε ποτέ να είναι κοντά στο Μουσείο παρακολουθώντας τις δράσεις του και ενισχύοντάς το με κάθε τρόπο. 


Με βαθιά συγκίνηση το Διοικητικό Συμβούλιο και όλοι οι άνθρωποι του Μουσείου αποχαιρετούμε έναν μεγάλο Έλληνα σχεδόν την ίδια μέρα της επετείου του θανάτου του Νίκου Καζαντζάκη στο τελευταίο ταξίδι του στα άστρα που μελέτησε στην επιστημονική του ζωή και που θα τα συναντήσει πλέον από κοντά. 


Φέτος, στην επετειακή χρονιά για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου, χάρισε σε αυτό μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

Συνέντευξη Γιώργου Γραμματικάκη - Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη