Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε σήμερα στη Μόνιμη Έκθεσή του τον γλύπτη και ζωγράφο Κώστα Παγωμένο.

Ο κ. Παγωμένος προχώρησε στη δωρεά προς το μουσείο ενός εξαιρετικού, καθαρά «καζαντζακικής» προέλευσης έργου του, όπως άλλωστε μαρτυρά και ο τίτλος «Νίκος Καζαντζάκης» που φέρει.


Το γλυπτό έχει δημιουργηθεί με τη χρήση ανακυκλωμένου χαρτονιού που υποστηρίζεται από μεταλλικό πλέγμα και εδράζεται σε ξύλινη βάση. Στο γλυπτό υπάρχει εγχάρακτη η φράση του Νίκου Καζαντζάκη: «έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον Παράδεισο και μπες μέσα». Η όλη σύνθεση κατασκευάστηκε το 2013 για τις ανάγκες της έκθεσης «Αναφορά στη ζωή και το έργο του Καζαντζάκη διά μέσου των εικαστικών τεχνών» που είχε διοργανωθεί στο Ρέθυμνο από την Τοπική Επιτροπή της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.).


Ως μουσείο ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παγωμένο για την πρωτοβουλία του!


Είμαστε υπερήφανοι που το έργο του Νίκου Καζαντζάκη συνεχίζει να αποτελεί πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης και ιδιαιτέρως χαρούμενοι που η συλλογή έργων τέχνης του Μουσείου Ν. Καζαντζάκη συνεχίζει να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα, εξαιρετικά έργα.