Οι δύο μεγάλες παραγωγές του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη για τα 40 χρόνια λειτουργίας του, μετά τις αξέχαστες εμφανίσεις τους σε όλη την Κρήτη τον Ιούλιο, συνεχίζουν το ταξίδι τους!


Το θεατρικό «Νικηφόρος Φωκάς» του Νίκου Καζαντζάκη, μετά από τις ιστορικές παραστάσεις στις Ιερές Μονές Αρκαδίου και Τοπλού και στη Μυρτιά, ανεβαίνει τη Δευτέρα 28/8/2023 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Ηρακλείου «Μάνος Χατζιδάκις» και την Τρίτη 29/8/2023 στο Θέατρο της Συλλάμου στις 21.00. Η σκηνοθεσία, η δραματουργική επεξεργασία και τα κουστούμια είναι του Τηλέμαχου Μουδατσάκι και ο θίασος από το Θέατρο των Vivi. Οι παραστάσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου και η παρακολούθηση είναι δωρεάν για το κοινό.

Η καθηλωτική συναυλία «Μουσικά Στίγματα» της Vamos Orchestra σε ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας του Θανάση Παπαθανασίου με σολίστ τους Τάσο Αποστόλου και Άννα Κώτη και με τη ζωντανή παρουσία 22 διαφορετικών μουσικών οργάνων παρουσιάζεται την Τετάρτη 30/8/2023 στις 20.30 στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας. Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της λήξης της εξαιρετικά επιτυχημένης Έκθεσης «Νίκος Καζαντζάκης: 140 χρόνια Φως».