Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη ταξίδεψε εντός και εκτός Κρήτης, με φυσικό και ψηφιακό τρόπο, διοργανώνοντας με επιτυχία πλήθος επετειακών εκδηλώσεων και δράσεων για να γιορτάσει τα 40 χρόνια λειτουργίας του.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου οι εκδηλώσεις αυτές κορυφώνονται με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης (Σ.Ο.Ν.Κ.) του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης έχει στο παρελθόν συντροφεύσει άλλες δύο φορές τις δράσεις πολιτισμού του Μουσείου συμμετέχοντας στα Φεστιβάλ Ταξιδεύοντας: «Αγγλία» και «Ρωσία». Η μουσική είναι μια έκφραση δημιουργίας που φτάνει στην ψυχή του καθενός από εμάς μεταφέροντας μηνύματα και εγείροντας συναισθήματα που συμβάλουν στη διαμόρφωση της σκέψης και του χαρακτήρα μας.

Στην καταληκτήρια αυτή επετειακή εκδήλωση, 22 ταλαντούχοι νέοι μουσικοί της Κρήτης με τα όργανά τους, όπως βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο και τσεμπάλο, με σολίστ την Αθηνά Βρεττού και την Ευαγγελία Κουτσοδήμου και τον Τάση Χριστογιαννάπουλο στο τραγούδι, θα μας οδηγήσουν από το Μπαρόκ και τις 4 Εποχές του Antonio Vivaldi, στο σήμερα και στο Νίκο Καζαντζάκη για να μας θυμίσουν με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκη ότι ο Καπετάν Μιχάλης σημάδεψε την πορεία του μεγάλου κρητικού συγγραφέα στο οικουμενικό λογοτεχνικό στερέωμα.

Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα της εκδήλωσης

Δείτε εδώ το ένθετο της συναυλίας

Η συναυλία αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου Γιώργου Γραμματικάκη που έφυγε πριν λίγες μέρες για να συναντήσει το Νίκο Καζαντζάκη στις γειτονιές των αγγέλων. Η αφιέρωση αυτή είναι ένας ελαχιστότατος φόρος τιμής στη μνήμη του πρώην Προέδρου του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη


Είσοδος με δωρεάν δελτία εισόδου. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων μέσω του συστήματος e-ticketing της Ticket Services κάνοντας κλικ εδώ.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. Χορηγός μεταφορών: Aegean Airlines, Χορηγός επετειακού βίντεο: Καράτζης Α.Ε., Μέγας χορηγός Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη: Ευάγγελος Μαρινάκης.