Το Μουσείο Νίκο Καζαντζάκη στο πλαίσιο των εορτασμών του για τα 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του παρουσιάζει τη συναυλία Μουσικά Στίγματα με την ορχήστρα Vamos Orchestra.

Η συναυλία, μια παραγωγή του Μουσείου Καζαντζάκη, έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες στα Χανιά (25/6/2023, Φρούριο Φιρκά), στη Μυρτιά Ηρακλείου (16/7/2023, Κεντρική Πλατεία) και στη Νεάπολη Λασιθίου (17/7/2023, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο) με ώρα έναρξης 20.30.


Κατεβάστε το πρόγραμμα της συναυλίας εδώ:

"Μουσικά Στίγματα" - Vamos Orchestra


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Ο Νίκος Καζαντζάκης έζησε σε μια εποχή που στιγματίστηκε από σημαντικά γεγονότα τόσο γεωπολιτικά όσο και στον χώρο της Τέχνης. Αφιερώθηκε στο γράψιμο και στην προσπάθεια να γνωρίσει όσο γίνεται περισσότερους πολιτισμούς από τους οποίους και εμπνεύστηκε.
Οι Vamos Orchestra οργάνωσαν ένα μουσικό ταξίδι σε αυτή την εποχή, την εποχή που έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης. Είναι μια προσπάθεια να συστήσει μια κουλτούρα μακρινή μεν αλλά διαχρονική, γιατί η συνταγή της είχε πολύ γερές βάσεις και άντεξε μέχρι τις μέρες μας. Μια γνωριμία με μεγάλες μουσικές στιγμές που έμειναν αποτυπωμένες στο χρονολόγιο του πολιτισμού μας. Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, χώρες που έζησε ή επισκέφτηκε ο Νίκος Καζαντζάκης δίνουν τα διαπιστευτήριά τους μέσα από μεγάλες επιτυχίες της εποχής. Αττίκ, Πιάφ, Οπερέτα, Άριες, Σκαλκώτας, Κούρτ Βάιλ δίνουν το παρόν σε ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής.


Το μουσικό αυτό ταξίδι πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και με σημαντικούς συνοδοιπόρους τους Δήμους Αρχανών- Αστερουσίων, Αγίου Νικολάου και Χανίων.


Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό.

Για το σύνολο των επετειακών εκδηλώσεων του Μουσείου εδώ:
www.kazantzaki.gr/gr/festive-events-2023