Σε ένα παιχνίδι με τα γράμματα, τις συλλαβές, τις λέξεις και τις φράσεις που οδηγούν σε ιστορίες φανταστικές, αστείες, λυπητερές άλλοτε τρομακτικές και περιπετειώδεις, θα μπουν οι μικροί επισκέπτες του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ για να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Θα γίνουν επιμελητές εκδόσεων και με τα εργαλεία και τα μυστικά του επαγγέλματος θα «γιατρέψουν» την ιστορία που «πάσχει».

Ύστερα με το τεζάκι βιβλιοδεσίας, με κλωστή και με βελόνα, τέλες, κεφαλάρια και μαρμαρόκολλες –τα απαραίτητα εργαλεία του βιβλιοδέτη– θα φτιάξουν το δικό τους βιβλίο, γνωρίζοντας από κοντά την τέχνη της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας.

Τον τρόπο που ένα βιβλίο παίρνει την τελική του μορφή, την απόλαυση της ανάγνωσης καθώς και την επαφή με αξιόλογα και αντιπροσωπευτικά έργα από την ελληνική και παγκόσμια εκδοτική παραγωγή φιλοδοξεί να καλλιεργήσει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και θα παρουσιάζεται στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη από την κυρία Ρούλα Δούνη, σε συνεργασία με τις νεοσύστατες εκδόσεις «ΑΡΑΔΑ».

Κι όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι, την αφήγηση, τον πειραματισμό κι ο,τιδήποτε άλλο μάς εμπνεύσει μέσα από αυτές τις συναντήσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και σε όλες τις τάξεις του Γυμνάσιου και θα υλοποιείται κάθε μέρα, κατόπιν ραντεβού, στο τηλέφωνο 2810741689 (έναρξη 15 Νοεμβρίου). Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σχετική παρουσίαση του προγράμματος στους εκπαιδευτικούς, σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν.

Κόστος ανά συμμετοχή 3 ευρώ.