Το Μουσείο Καζαντζάκη για πρώτη φορά θα έχει παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνεται από 11 έως 14 Μαΐου 2017 στη ΔΕΘ – HELEXPO. 

• Η υπεύθυνη του Αρχείου Καζαντζάκη, υπ. διδάκτωρ Βούλα Βασιλειάδη, θα δώσει διάλεξη με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης: πολεμική και αναγνώριση» | Σάββατο 13 Μαΐου 2017, 11.00-12.00, Αίθουσα «Ν. Kαζαντζάκης» / Περίπτερο 13

• Για τους μικρούς  φίλους του Καζαντζάκη θα γίνει προβολή παιδικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης, ένας ανήσυχος ταξιδευτής», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου. Εισαγωγή στην ταινία: Ελευθερία Καμπιτάκη. Για παιδιά 5-15 ετών | Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, 11.00-12.00, Θεματικό περίπτερο «Νότος»

• Έκθεση εργογραφικών και βιογραφικών στοιχείων του Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή την επέτειο 60 χρόνων από τον θάνατό του. Η έκθεση, που οργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Μουσείο Καζαντζάκη, περιλαμβάνει μεγάλες εικαστικές επιφάνειες και πανό, με θέματα από το μυθιστορηματικό κυρίως έργο του Καζαντζάκη, αναπλάθοντας την αισθητική αντίληψη ενός μουσείου αφιερωμένου στον συγγραφέα που εξακολουθεί να διαβάζεται και να αγαπιέται σε όλο τον κόσμο. Επιμέλεια: Δημήτρης Καλοκύρης. Όλες τις μέρες στoν Εξώστη του Περιπτέρου 15.

Στο θεματικό αφιέρωμα για τον Νίκο Καζαντζάκη, καθ' όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, θα γίνουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, τη Διεθνή Εταιρία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και άλλους φορείς.

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων http://thessalonikibookfair.gr/…/…/2017/gp/2017_pr...

Και το πρόγραμμα της Παιδικής Γωνιάς

http://thessalonikibookfair.gr/…/2017/gp/programma...