Το Μουσείο Καζαντζάκη συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Μεσόγειος-Ίσαλος Γραμμή», με την ανακοίνωση "Διερευνητική μάθηση στο Μουσείο Καζαντζάκη. Το παράδειγμα του προγράμματος "Ταξιδεύοντας: Ισπανία, Αίγυπτος, Κίνα"

Το Εκπαιδευτικό Συνέδριο «Μεσόγειος-Ίσαλος Γραμμή. Με το Μίτο της Αριάδνης, Χαρτογραφώντας το Άγνωστο" πραγματοποιήθηκε στις 4-8 Δεκεμβρίου 2015 από την Περιφέρεια Κρήτης δια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, το Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Laser του ΤΕΙ Κρήτης, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Σύλλογο Φυσικών Κρήτης.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ενίσχυση των εκπαιδευτικών συνεργασιών των Ελληνόφωνων της Μεσογείου, της Κρήτης, Κύπρου, του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και άλλων, σε ζητήματα Επιστήμης, Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης για την πρόοδο στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις σχολικές κοινότητες και τοπικές κοινωνίες. Προσκεκλημένοι ομιλητές από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη απεύθυναν εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια, δραστηριότητες πεδίου, εξέφρασαν σκέψεις, ιδέες και απόψεις στα τραπέζια συζήτησης σχετικά με το σχεδιασμό και εφαρμογή της διερευνητικής μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες στα σχολεία, μέσα από διεπιστημονικές προσεγγίσεις, και θα μοιράστηκαν τον επιστημονικό και οικογενειακό τους πολιτισμό σε εκπαιδευτικές και γευστικές συνευρέσεις.