Αδελφοποίηση Μουσείου Καζαντζάκη - Ιδρύματος Σαίξπηρ

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Ταξιδεύοντας... Αγγλία", το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, με έδρα τη Μυρτιά, και το ίδρυμα Shakespeare Birthplace Trust, με έδρα το Stratford-upon-Avon, σε αναγνώριση της κοινής τους επιθυμίας για την προώθηση της κληρονομιάς των δύο συγγραφέων, υπέγραψαν Σύμφωνο Αδελφοποίησης. 

Το Ίδρυμα Σαίξπηρ εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντριά του, Diana Owen, η οποία μίλησε για τη σύνθεση της διαχρονικότητας του έργου του William Shakespeare, αλλά και τον λόγο για τον οποίο αναδείχθηκε σε παγκόσμιο συγγραφέα, τίτλο που κατέχει μέχρι και σήμερα. 

Στην εκδήλωση μίλησαν, ακόμη, η Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, Νίκη Σταύρου, η οποία ανέλυσε στην ομιλία της τους δεσμούς ανάμεσα στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τον Νίκο Καζαντζάκη, αλλά και την αντίληψη του Κρήτα συγγραφέα για τον Άγγλο δραματουργό, και ο Πρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη, Καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης, που αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο αντρών και στις προοπτικές συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Μανόλης Κοκοσάλης, και ο τέως Πρόεδρος του Μουσείου, Στέλιος Ματζαπετάκης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η διευθύντρια του Μουσείου, Βαρβάρα Τσάκα.