«eARTh - Αναδημιουργώντας ευρωπαϊκές αφηγήσεις για την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή και τη διαπολιτισμική ανθολογική παράσταση με ολογράμματα»



Σύντομη περιγραφή προγράμματος:
Το πρόγραμμα eARTh είναι μια διακρατική πρωτοβουλία μεταξύ Ελλάδας, Ουγγαρίας και Ιταλίας, με στόχο τη δημιουργία μιας υβριδικής, διεπιστημονικής ολογραφικής παράστασης που θα αναπαραστήσει κλασικά λογοτεχνικά έργα οικεία στους πολίτες της ΕΕ, υπό το φως της τρέχουσας περιβαλλοντικής κατάστασης.

Οι φορείς που συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου είναι: GM (Golden Movies) STUDIO και Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη (Ελλάδα), Pro Progressione (Ουγγαρία) και Casa della Città Leopold (Ιταλία).

Τα αποτελέσματα του έργου θα έρθουν μέσω μιας εντατικής εκπαίδευσης κινητικότητας, όπου οι ομάδες διαφόρων συμμετεχόντων από κάθε χώρα (συγγραφείς, ηθοποιοί, εμψυχωτές, ειδικοί τεχνολογίας) θα ενωθούν για να διαμορφωθούν, για να μάθουν για την κλιματική αλλαγή, για να επωάσουν την κύρια ιδέα τους και τελικά για να σχηματίσουν ομάδες παραγωγής.
Αυτές θα δημιουργήσουν μια υβριδική και διεπιστημονική αφήγηση με οπτικά, παραστατικά και ολογραφικά στοιχεία. Η διαδικασία θα δώσει την ευκαιρία σε διάφορα ακροατήρια να εκπαιδευτούν και να ψυχαγωγηθούν, ενώ ταυτόχρονα θα τους διδάξει και θα τους δώσει χώρο για συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Ανοιχτό Κάλεσμα προς Καλλιτέχνες για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα:

Open Call for Artist Participation in eARTh Programme