Κεντρική επετειακή εκδήλωση εορτασμού των 40 χρόνων λειτουργίας Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών του για τα 40 χρόνια λειτουργίας του διοργανώνει κεντρική επετειακή εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Ανεμογιάννη στη Μυρτιά την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.00.



Στο επίκεντρο της επετειακής εκδήλωσης τίθεται η ιστορική διαδρομή του Μουσείου από το 1983 μέχρι και σήμερα και η απόδοση τιμών σε ανθρώπους που με την προσφορά τους στήριξαν διαχρονικά το Μουσείο, τη λειτουργία και τις δράσεις του.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί τελετή που θα περιλαμβάνει:

1) Παρουσίαση της 40ετούς πορείας του Μουσείου.

2) Ανακήρυξη του κυρίου Γιώργου Στασινάκη, Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη σε επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Καζαντζάκη.

3) Απόδοση τιμητικής πλακέτας στον κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη κρήτης, για τη διαχρονική προσφορά του.

4) Απόδοση τιμητικής πλακέτας στην κυρία Βαρβάρα Τσάκα, που υπηρετώντας από τη θέση της Διευθύντριας του Μουσείου για είκοσι συναπτά έτη, το οδήγησε στην Αναγνώρισή του.

5) Συναυλία του Νέου Κρητικού Κουαρτέτου του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) στο οποίο συμμετέχουν: Γιάννης Μαγειρόπουλος (βιολί), Γεώργιος Χλιαβώρας (βιολί), Στέφανος Συμεωνίδης (βιόλα), Κωστής Σπυριδάκης (τσέλο).