Πεπραγμένα Διεθνούς Συνεδρίου «Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Εκδοχές πρόσληψης στη Διδασκαλία και στην Έρευνα»

Από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη εκδόθηκαν σε μορφή e-book τα πεπραγμένα  του διεθνούς συνεδρίου με θέμα: «Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Εκδοχές πρόσληψης στη Διδασκαλία και στην Έρευνα», που πραγματοποιήθηκε από 19 έως και 22 Οκτωβρίου 2017, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το συνέδριο είχε διοργανωθεί για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, το «Εργαστήριο για τη μελέτη της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στην καταληκτήρια συνεδρία του είχε αποφασιστεί η έκδοση των πρακτικών σε ηλεκτρονική μορφή και η Οργανωτική Επιτροπή (Ο.Ε.) υποσχέθηκε να την υλοποιήσει. Τη φροντίδα για την έκδοση ανέλαβε το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, ενώ την επιμέλεια της έκδοσης η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Σοφία Κανάκη. Ο σχεδιασμός ανήκει στο Motive Creative Design Studio.

Τα Πεπραγμένα είναι διαθέσιμα για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα του Μουσείου, επιλέγοντας τον εξής σύνδεσμο.

 

Πληροφορίες:

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

2810 741689 | info@kazantzaki.gr

cover3.jpg