Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη είχε τη χαρά να υποδεχτεί την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 στο Ηράκλειο, τους μαθητές, τις μαθήτριες και τις/τους εκπαιδευτικούς της ΣΤ’ Τάξης του 20ου & 56ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για να περπατήσουν στο Μεγάλο Κάστρο «Στα Βήματα του Νίκου Καζαντζάκη».



Ο εκπαιδευτικός περίπατος είχε σχεδιαστεί στο πλαίσιο του συνεδρίου «Η γυναικεία μορφή στη ζωή και στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη» που πραγματοποιήθηκε 20-22 Οκτωβρίου 2023 στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και προσαρμόστηκε κατάλληλα για παιδιά δημοτικού.



Παιδιά και εκπαιδευτικοί περπάτησαν στα σοκάκια της γειτονιάς που μεγάλωσε ο Νίκος Καζαντζάκης, εντόπισαν το σημείο που βρισκόταν το σπίτι όπου γεννήθηκε και επισκέφθηκαν ιστορικά μνημεία της πόλης, όπως ο «μικρός» Άγιος Μηνάς, ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά, η Αγία Αικατερίνη, η Κρήνη Μοροζίνι (Λιοντάρια) τα οποία σχετίζονται με τα παιδικά χρόνια του συγγραφέα. Μέσα από περιγραφές από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και αρχειακό υλικό, ανακάλυψαν πώς ήταν το Ηράκλειο την εποχή εκείνη. Ακόμη, προσπάθησαν να νιώσουν τις μυρωδιές και τους ήχους που ακούγονταν στους δρόμους και έμαθαν από τους εισηγητές για τον τρόπο ζωής των κατοίκων του Ηρακλείου.



Η ομάδα ολοκλήρωσε τον περίπατό της στην πόλη με επίσκεψη στην Πύλη Ιησού στην «Έκθεση Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου.


Σχεδιασμός - υλοποίηση δράσης:
Βαγγέλης Χαριτόπουλος, Υπεύθυνος Περιοδικών Εκθέσεων και Προγραμμάτων ΜΝΚ
Χαρά Βαβαδάκη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων ΜΝΚ

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά για την συμμετοχή τους και την χαρούμενη διάθεσή τους και τις/τους εκπαιδευτικούς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και την υποστήριξή τους.

Μείνετε συντονισμένοι για τις νέες δράσεις του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη!