Πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά και ενήλικες από το απόγευμα μέχρι το βράδυ!

Πρόγραμμα:


1) Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας-Installation
Εγκαίνια έκθεσης: 13/7/2023, 18.00
Διάρκεια: 13 Ιουλίου - 10 Σεπτεμβρίου 2023
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων (ΚΕΔΑΑ)
Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει την επιτυχημένη πορεία των τεσσάρων Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας…» που διοργάνωσε το Μουσείο Καζαντζάκη από το 2016 έως το 2019. Η έκθεση δίνει την ευκαιρία στους φωτογράφους που συμμετείχαν στα Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας…» να εκθέσουν τα έργα τους στις γειτονιές του χωριού. Θα παρουσιαστούν, περίπου, διακόσια φωτογραφικά έργα σε τέσσερα διαφορετικά installations (εγκαταστάσεις) που θα τοποθετηθούν σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες (σταθμούς) μέσα στο χωριό της Μυρτιάς. Οι σταθμοί θα εμπλουτιστούν από κατασκευές που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια για τις ανάγκες των Φεστιβάλ.
Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Μαυραντωνάκης, Χρυσόστομος Σπετσίδης


2) Παιδική Ζώνη - Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού
18.00-19.30
«Ταξιδεύοντας… στις γειτονιές του κόσμου»
Μία σπάνια επιστολή του Νίκου Καζαντζάκη βρέθηκε στο Αρχείο του Μουσείου στην οποία γράφει ο ίδιος για τα ταξίδια του, τα μέρη που επισκέφθηκε, τους ανθρώπους που γνώρισε και όσα είδε και έζησε σε αυτές τις μακρινές χώρες. Ελάτε να τα ανακαλύψουμε μαζί σε ένα πρωτότυπο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στα στενά δρομάκια της Μυρτιάς. Στο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από 6 έως 13 ετών. Ο σχηματισμός των ομάδων θα γίνει την ημέρα διεξαγωγής του κυνηγιού. Δεν χρειάζεται δήλωση συμμετοχής και κράτηση θέσης.
Σχεδιασμός-υλοποίηση: Χαρά Βαβαδάκη (υπεύθυνη εκπαιδευτικών δράσεων ΜΝΚ)


3) Καλλιτεχνικά Δρώμενα
19.30-21.00, Γειτονιές Μυρτιάς
Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν κυκλικά στους τέσσερις σταθμούς της υπαίθριας φωτογραφικής έκθεσης, όπου θα παρακολουθήσουν καλλιτεχνικά δρώμενα που θα μας ταξιδέψουν στα τέσσερα προηγούμενα φεστιβάλ.
Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαυροματίδης.
Συμμετέχουν: Ευριδίκη Δημητριάδη - γειτονιά Ισπανία (χορός), Πέτρος Μαυροματίδης - γειτονιά Αγγλία (θέατρο), Μάνος Σγουρίδης - γειτονιά Ρωσία (μουσική), Κωνσταντίνος Τσακιρέλης - γειτονιά Κίνα (χορευτικό δρώμενο)


4) Γαστρονομικός έθνικ περίπλους

21.00 - 23.00, Πλατεία Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη
Δημιουργικά κρητικά πιάτα και ροφήματα που έχουν επηρεαστεί κι έχουν επηρεάσει τις κουζίνες της Ισπανίας, της Ρωσίας, της Αγγλίας και της Κίνας, χώρες στις οποίες αφιερώθηκαν τα φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας» θα προσφερθούν στους επισκέπτες της εκδήλωσης. Τον γαστρονομικό αυτό περίπλου θα ετοιμάσουν μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων (ΚΕΔΑΑ)
Υποστήριξη: Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικείων Επιχειρηματιών Κρήτης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς


5) «Και το ταξίδι συνεχίζεται…»

21.00 - 23.00, Πλατεία Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη


Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρτιάς και του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικείων Επιχειρηματιών Κρήτης.