καλωσόρισμα // το φεστιβάλ // πρόγραμμα // το αηδόνι του αυτοκράτορα // 10 κινέζικοι σταθμοί // συναυλίες

// blooming of time // σεμινάρια // απογευματινή ζώνη // εκθέσεις // οπτικοακουστικό υλικό // συντελεστές φεστιβάλ // χορηγοί

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Μυρτιά | 8 – 14 Ιουλίου | 9.00 – 20.00

Μουσείο Καζαντζάκη
Αναμνήσεις από την Κίνα 
Περιοδική Έκθεση 

Αντικείμενα-ενθύμια φερμένα από την Κίνα, φωτογραφικά στιγμιότυπα, γράμματα και καρτ-ποστάλ σταλμένα από την αχανή χώρα ή με αναφορές σε αυτήν, χειρόγραφα και εκδόσεις του ταξιδιωτικού «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα», του μυθιστορηματικού «Βραχόκηπος» και του θεατρικού «Βούδας» μαρτυρούν στιγμές, πραγματικές και λογοτεχνικές, από την περιπλάνηση του Νίκου Καζαντζάκη στη «χελώνα των εθνών».
Επιμέλεια-οργάνωση: Βαγγέλης Χαριτόπουλος, Βίκη Χρηστάκη

* Τα αντικείμενα-ενθύμια από την Κίνα εκτίθενται με ευγενική παραχώρηση της διευθύντριας των Εκδόσεων Καζαντζάκη, κ. Νίκης Σταύρου, από το προσωπικό αρχείο της Ελένης Καζαντζάκη.
Δευτ-Παρ: 9.00-17.00 | Σάβ-Κυρ: 10.00-20.00
Είσοδος στο Μουσείο με μειωμένο εισιτήριο: 3 €

Φάμπρικα (Παλιό Οινοποιείο)
Our Silk Road
Έκθεση φωτογραφίας | China Cultural Center in Athens

Επιλεγμένες ανάμεσα σε 8.000 έργα 330 φωτογράφων που βρέθηκαν στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φωτογραφίας. Oι φωτογραφίες αυτής της έκθεσης αιχμαλωτίζουν τη φυσική ομορφιά, ιστορίες πολιτισμού, ανθρώπους και παραδόσεις του Δρόμου του Μεταξιού γύρω από οχτώ κεντρικά θέματα: 
«Οι Τόποι μας», «Πώς Ταξιδεύουμε», «Τα Πρόσωπά μας», «Πώς Μεγαλώνουμε», «Οι Παραδόσεις μας», «Η Φιλία μας», «Η Σοδειά μας», «Τα Φεστιβάλ μας». 

Διοργάνωση: Chinese Cultural Center in Athens
Επιμέλεια: Μανώλης Παπαδάκης